OVER NICOLIEN WAGNER

Klein meisje

Als ik terug kijk op mijn tijd als klein meisje, dan kan ik mij weinig herinneren. Behalve de momenten van vrijheid....zwierend op een schommel, rennend door een veld van boterbloemen en de wandelingen in het bos.

Ik was ook een bang vogeltje. Ik voelde mij onzeker, vond alles eng en maakte de nodige dingen mee. Maar tegelijkertijd wilde ik er ook zijn voor de mensen om mij heen.

Spiritualiteit

Op mijn 18e ontmoette ik mijn man in Spanje. Tijdens deze vakantie had ik ook mijn eerst herkenbare ontmoeting met de spirituele wereld. Het was een nacht met hoge koorts en een beschermengel die mij hier doorheen hielp. Een bizarre ervaring maar het voelde ook heel vertrouwd. Vanaf dat moment ging er een deur open naar het helderwetende, heldervoelende en helderziende en het vertrouwen op mijn intuïtie. 

Onzeker

Toch bleef ik nog lange tijd onzeker, al veranderde dat een beetje toen ik op mijn 27e moeder werd van mijn zoon Daniel (2004). Ik had er altijd van gedroomd om moeder te worden en ik vond het heerlijk om te zorgen voor dit kleine mannetje. Ik durfde ineens dingen te ondernemen, ging lekker met hem op stap. Ik voelde mij niet langer alleen. In 2007 werd Mark geboren en was mijn plaatje compleet. Al mijn aandacht ging naar de jongens. Ik genoot van ieder moment, al was er ook een keerzijde. Alle aandacht ging naar de jongens en mijn man en ik verloren elkaar uit het oog. Door liefde, vergeving en energie vonden we elkaar weer terug.

Hooggevoelig

Op een bepaald moment kwam ik in aanraking met hooggevoeligheid. Het eerste boek dat ik las was een openbaring. Dit boek ging over mij en de jongens, ik herkende alles. Zelfs dingen die ik nooit had kunnen plaatsen, kwamen terug in dit boek. Ook mijn gevoel uit mijn jeugd viel nu op zijn plek. Ik leerde door dit boek mijn kinderen en mijzelf te begrijpen. Ik begon mij er verder in te verdiepen en het toe te passen in ons dagelijks leven. Het was even omschakelen, maar het resultaat was zo bijzonder mooi.

Zelfvertrouwen

Na de ontdekking van mijn hooggevoeligheid en het volgen van een aantal cursussen waaronder Reiki en Mediumschap, kreeg ik langzaam meer zelfvertrouwen. Het voelde alsof een sneeuwbal was gaan rollen. Ik keek niet langer meer naar beneden, maar durfde de mensen aan te kijken, naar ze te lachen, een praatje te maken. Mijn zelfvertrouwen groeide en groeide.

Ik merkte ook ineens dat mensen naar mij toe trokken. Ze vertelden mij hun verhaal en ik bood een luisterend oor. Ik kreeg hier veel energie van en ik wist dat ik hier iets mee wilde gaan doen. Lange tijd zocht ik naar een opleiding die bij mij paste. Soms was dit frustrerend omdat er niks voorbij kwam. Maar mijn gevoel zei dat ik geduld moest hebben, dat het vanzelf zou komen als de tijd hiervoor rijp was. Op een mooie zomerdag, na een krachtige affirmatie, liggend in het gras, kwam daar de volgende dag uit het niets de coachopleiding Liefdevol leven van de Academie Holistisch coachen op mijn pad. Ik wist meteen dat dit het was.

Persoonlijke ontwikkeling

In oktober startte ik en al snel leerde ik zo veel, vooral over mezelf. Het was een mooie reis, maar ook confronterend. Ik leerde balans te creëren, weer in verbinding te komen met mezelf en mijn zelfvertrouwen en zelfwaardering te vergroten. Het was bijzonder om te merken dat bij elk thema dat ik doorliep, er steeds uitdagingen op mijn pad kwamen die met dat thema te maken hadden. Ik doorleefde de thema's ten volle.

Wat ik niet had verwacht was dat het mijn ogen opende. Doordat ik leerde liefdevol naar mezelf te kijken, gaf dat ook een andere kijk op mijn leven. Ik kwam erachter dat ik mezelf altijd heb weggecijferd, dat ik mij in dienst had gesteld van anderen, nooit echt mezelf ben geweest en dingen die ik belangrijk vond had weggestopt. Ik besefte dat ik dit niet meer wilde.

Roer om

Ik ben mijn leven om gaan gooien door steeds bewust te voelen wat ik wel of niet wil. Het is zo mooi hoe mijn lichaam en intuïtie aangeeft of iets goed voelt of niet. Ik heb geleerd dat ademhaling mij rust en ontspanning geeft in drukke of stressvolle situaties. Ik ben mij bewust van mijn emoties en stop ze niet weg. Ik durf mij kwetsbaar op te stellen. Ik voel liefde en waardering voor mezelf en ik geloof dat ik het kan. Ik geniet van de kleine en grote dingen in het leven zoals het zonnetje op mijn gezicht, heerlijk eten, natuur en rust. Ik doe wat mij blij maakt, waar ik energie van krijg, waar ik gelukkig van word. Ik kies iedere dag opnieuw voor mezelf en iedere dag ben ik dankbaar. Ik voel vrijheid, ik ben weer dat meisje op die schommel en rennend door het veld met bloemen. 

Nieuwe levensfase

Ik sta aan het begin van een nieuwe levensfase. Een fase waarin ik voor mezelf heb gekozen, geniet van het leven en waarin ik mijn passie volg om vrouwen in dezelfde situatie te begeleiden. Het voelt goed en tegelijkertijd is het ook spannend. Het heeft mijn leven en mijn relatie op z'n kop gezet. Ik heb mijn loondienst na 23 jaar vaarwel gezegd en de stap genomen om voor mezelf te beginnen. Een nieuwe toekomst ligt voor mij, waarvan ik nog niet weet hoe die zal lopen. Ik weet alleen dat ik vertrouw op het pad dat voor mij ligt en dat mijn hart mij de weg zal wijzen.

Het bange vogeltje is niet meer.....