Terugblik 2020

23-12-2020

Hoe kijk jij terug op 2020?

Dit is mijn terugblik

2020 begon voor mij in mijn eentje. Mijn gezin zat in Portugal bij schoonfamilie. Afsluiting van een hectisch en emotioneel 2019, door het plotseling overlijden van mijn zwager en alles wat daar uit voort vloeiden. Ik had zo uitgekeken naar een nieuw jaar, maar ik voelde mij leeg.

In die eerste week raakte ik in gesprek met een vrouw die net een verdrietige diagnose had gekregen. Zo jong nog en pas verhuisd naar een fijne plek. Na deze ontmoeting schreef ik mijn eerste blog over nieuwjaarswensen (https://www.nwcoaching.nl/l/2020/). Het was de enige keer dat ik haar zag. In september overleed ze.


Nieuwe uitdaging

Begin dit jaar stond voor keuzes maken in mijn werk. Soms voel je je ergens niet meer op je plek en lijkt het universum je een andere richting op te sturen. Na 23 jaar loondienst kwam ik op een tweesplitsing en koos ik ervoor om mijn gevoel te volgen. Doodeng want ik had deze situatie helemaal niet verwacht. Althans niet bewust. Ik had geen idee wat ik wilde. Een andere baan zoeken, mijn eigen praktijk beginnen?

Ik heb inmiddels mijn eigen praktijk opgezet en heb ik klanten mogen coachen, meerdere workshops gegeven en twee super gave intuïtieve retraites verzorgd. Het blijft spannend en tegelijkertijd zo mooi om te doen. Af en toe ben ik nog zoekende, maar dat geeft niet. Ik leer met vallen en opstaan. Gewoon doen en ondervinden wat wel en niet werkt. Ik ben in ieder geval trots op mezelf.


Lockdown

De eerste lockdown kwam voor mij op een goed moment. Ik was net gestopt bij mijn werk en dat gaf mij de tijd om rust te nemen en vooral te verwerken. Mijn hoofd zat vol dus het was fijn om niets te hoeven. Geen sociale verplichtingen, alleen maar zijn in mijn eigen cocon. Na een maand keerde de rust langzaam terug. Er kwam weer ruimte en inspiratie.

Nu in de tweede lockdown mis ik heel erg die knuffel, gezellig lunchen of uit eten, naar evenementen gaan of themadagen verzorgen voor groepen vrouwen. Wat ik ook heel erg mis is mijn anonimiteit. Even helemaal alleen thuis zijn, geen energie van anderen voelen, dingen doen zonder dat iemand er wat van vindt, de deur achter mij dicht trekken zonder te hoeven zeggen dat ik weg ben en waar naartoe. Misschien herken je dit wel?


Vakanties

Dit jaar deden we het anders dan anders en stapten we spontaan uit onze comfortzone. Niet naar de sneeuw in Frankrijk/Zwitserland maar naar onbekend Tsjechië inclusief 2 dagen Praag. Ook de Franse camping dichtbij zee werd na 42 jaar omgeruild voor 2 huizen met zwembad in het midden van Frankrijk. Het voelde zo goed om totaal wat anders te doen. Je ontdekt meer als je uit het vertrouwde stapt!


Mijn jongens

Ik ben trots op mijn jongens (16 en bijna 14) hoe ze in het leven staan. Zelfverzekerd met eigen meningen en inzichten, veel humor en niet bang om hun kwetsbaarheid en gevoelige kant te laten zien. Ik geniet van de momenten dat ze gezellig naast mij op de bank zitten, de luchtige en diepgaande gesprekken en ik vind het heerlijk dat ze nog steeds behoefte hebben aan die knuffel.


Vriendschappen

Sommige vriendschappen werden dit jaar veel intenser en ook kreeg ik er veel mooie vriendschappen bij. Het is zo fijn om er voor elkaar te zijn, te luisteren zonder oordeel, eerlijk te kunnen zijn en dingen van een andere kant te laten zien. We hebben elkaar door moeilijke en verdrietige periodes heen geloodst en ook veel gelachen. Niet alleen mijn vriendinnen waren er voor mij, ook mijn ouders en mijn zusje. Zo waardevol en ben ik super dankbaar voor.


Persoonlijke en spirituele ontwikkeling

Op persoonlijk en spiritueel vlak heb ik enorme sprongen gemaakt. Eind 2018 ontwaakte er een vlammetje in mij, waardoor ik nu aan het begin sta van een nieuwe levensfase. Ik heb mezelf weer ontdekt en dat is het mooiste en tegelijkertijd meest confronterende wat er is. Het heeft mij doen beseffen dat ik altijd als pleaser in dienst heb gestaan en dat ik dit niet langer meer wilde. Deze ontdekking heeft mijn leven en mijn relatie behoorlijk op z'n kop gezet. Het is een transformatieproces die niet zonder slag of stoot gaat. Het is soms een emotionele rollercoaster waarin niets meer is wat het was. De ene levensles na de andere en veel nieuwe inzichten. Ik heb veel over mezelf geleerd en ik leer nog steeds iedere dag. Ik ben in verbinding met mijn lijf en dat zorgt voor balans in mijn leven. Ik ben mezelf, ik leef, ik geniet en ik doe wat mij gelukkig maakt.

Ik zit nu in de fase van berusting, weinig ego, vertrouwen hebben en loslaten. Dat voelt heel fijn. Ook mijn spirituele connectie is zo veel meer versterkt en naar een hoger niveau getild. Dagelijks mag ik hier de vruchten van plukken en durf ik te vertrouwen op het universum en het pad dat voor mij ligt.


Kortom

Het was een bijzonder jaar met veel uitdagingen, hoogte- en dieptepunten, pijn en verdriet en ook heel erg gelukkig zijn. Ik kijk met een warme blik terug op alle lessen die ik heb mogen leren en alles wat er op mijn pad is gekomen. Ik kijk uit naar 2021. Ik geloof dat ook dit jaar een hoop beweging en levenslessen met zich mee zal brengen.


Vind je het leuk om jouw terugblik met mij te delen? Stuur mij dan een reply naar info@nwcoaching.nl. Ik kijk er naar uit om jouw verhaal te lezen.


Ik wens je fijne feestdagen! Geniet van het kleine gezelschap, de warmte en gezelligheid en het lekkere eten.

Laat 2021 het jaar worden waarin je jezelf nog meer mag ontdekken en waarin je tijd voor jezelf neemt. Een jaar met nieuwe uitdagingen, transformatie, positiviteit, geluk en goede gezondheid💫

Liefs Nicolien