Het lukt me toch niet

05-01-2021

"Het lukt me toch niet. Ik heb altijd pech. Ze vinden mij niet leuk. Ik ben niet goed genoeg. Ik kan het niet. Zij zijn beter."

Dit soort uitspraken vlogen mij deze week om de oren en dat raakt me. Niemand hoort dit over zichzelf te zeggen of te denken.

Jij bent goed zoals je bent! En als je wilt, kun je alles bereiken waar je diep naar verlangt💫❤️


Het heeft alles te maken met mindset. Jouw mindset bepaalt wat je aantrekt en hoe je t in leven staat.

Je hebt het vast vaker gehoord....wat je aandacht geeft, groeit. Dat geldt niet alleen voor positieve gedachtes, maar ook voor negatieve. Als je vaak vanuit negativiteit (ego) denkt, zoals "ik kan het niet" etc, dan straal je negatieve energie uit. Om vervolgens ook alleen maar negatieve energie aan te trekken. Hierdoor krijg je het gevoel dat niks lukt en dat bevestigt jouw gedachte weer. Zo blijf je ronddraaien in die cirkel.


Gelukkig werkt het ook de andere kant op. Als jij vanuit geloof en overtuiging gaat denken en voelen dat je het kan, dan lukt het je ook. En als jij met liefde naar jezelf en de mensen om je heen kijkt, dan voel je de positieve energie vanzelf stromen.

Vaak weet je het allemaal wel, maar in de praktijk brengen is een ding. Dat je het weet, is al een eerste stap in de goede richting. Je hoeft de knop niet in één keer om te zetten. Begin gewoon klein. Kijk hoe je jouw gedachte een positieve lading mee kan geven. Verander NEE in JA, NIET in WEL. Kijk naar de dingen die je wel hebt gedaan of hebt mogen ontvangen. Klein of groot, dat maakt niet uit.

Zodra je meer en meer positiviteit in je gedachtes legt, zul je merken dat het als een sneeuwbal gaat rollen. Het geeft je een goed gevoel, je wordt zekerder en krijgt meer zelfvertrouwen. En het mooie is, dat je deze positieve energie gaat uitstralen. En wat je uitstraalt, krijg je terug. De weg ligt open voor jouw verlangens. Het enige dat je nodig hebt is een beetje Geloof, Vertrouwen, Overtuiging, Liefde en Doorzettingsvermogen.


Affirmatie

Ik geloof in mezelf, ik heb vertrouwen, ik ben overtuigd dat ik het kan, ik kijk met liefde naar mezelf en mijn omgeving en ik geef niet op.


Ik ben nog iedere dag blij dat ik die knop heb omgezet. Het voelt goed en geeft vertrouwen en rust. Het heeft mij al heel wat moois gebracht en ik wens iedereen dit magische gevoel. En tuurlijk mag je af en toe een minder momentje hebben. Laat die er gewoon zijn en de volgende dag is weer een nieuwe dag☀️

Pas zei iemand tegen mij: "kun jij altijd vanuit positiviteit naar de dingen kijken?" Ja dat probeer ik wel. Als ik vanuit liefde en positiviteit kijk, dan krijg ik heel andere inzichten en dat werkt voor mij.


Wil jij een eerste stap zetten?

TIP: Begin klein. Neem een schrift en noteer iedere avond voor het slapengaan een moment van Dankbaarheid en een moment van Trots🙏🏻❤️

Waar ben jij deze dag dankbaar voor? (vb wandeling in de natuur, de zon die schijnt, lekker eten, een compliment...)

Wat heb je vandaag gedaan waar je trots op bent? (jouw grens aangegeven, tijd voor jezelf gemaakt, iets gedaan waar je tegenop zag....)


❤️Wil jij ontdekken wat jouw diepe verlangens zijn en met geloof, liefde en overtuiging hier mee aan de slag gaan? Vraag dan jouw gratis verandersessie aan.